Beplanting bosplantsoenen Herdersveld

06-12-2018 15:32

Bosgroep Zuid Nederland heeft in het najaar in de wijk bomen gekapt in opdracht van de gemeente. Ook werden in het bos bomen gekapt, maar die stonden eigenlijk gepland voor volgend jaar. Dit werk is daarna stilgelegd.  Na de kap van de bomen in de wijk is de onderbeplanting nog niet aangepakt. Daarom hebben vertegenwoordigers van het bewonersoverleg een rondje door de wijk gemaakt met de opzichter van de plantsoenendienst van de gemeente. De onderbegroeiing van het bosplantsoenen wordt nog wel aangepakt, maar stond niet meer op de planning voor dit jaar.

Onderstaand het plan van de Gemeente Geldrop t.a.v. de uitvoering van de aanplant vergezeld van een tekening zoals het Bewonersoverleg deze mocht ontvangen:

Aanplanten Herdersveld t.o. nummers 18 t/m 26

Eerder dit jaar is op deze locatie beplanting gerooid. De buitenste rand van dit beplantingsvak is circa 3 meter breed en gaat door ons opnieuw ingericht worden. Er is gekozen om beplanting toe te passen die past binnen het gebied, de biodiversiteit verhoogd en sierwaarde heeft. Daarnaast is beplanting gekozen die relatief laag blijft zodat het geheel ruimtelijker en veiliger aanvoelt. De plantwerkzaamheden worden dit plantseizoen gerealiseerd. Het is ons streven om dit zo snel mogelijk te realiseren, dat wil zeggen eind 2018 / begin 2019. De exacte startdatum is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.

Afzetten beplanting Herdersveld achter nummers 45 t/m 65

De beplanting in deze beplantingsstrook hangt erg over de randen. Hierdoor is besloten om over een breedte van circa 100 cm de beplanting tot aan de grond af te zetten. Dit betekend dat de beplanting tot vrijwel aan de bodem wordt afgezaagd. Binnen ons vakgebied is dit de gebruikelijke manier om bosplantsoen te beheren. De beplanting kan zich dan in enkele jaren weer ontwikkelen tot een volwaardige plant en de functionaliteit van het plantvak blijft behouden. Het streven is om ook deze werkzaamheden zo snel als mogelijk te realiseren.

Click op Herdersveld midden bossage NL 3.pdf (154661) om de tekening zichtbaar te maken.

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode