Samen energie besparen van start in Herdersveld

16-12-2016 16:10

Doe ook mee met ons buurtinitiatief! 

Geldrop, december 2016

Beste buurtgenoot,

Energie besparen is goed voor onze portemonnee en het milieu. Dat weet iedereen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar als we er samen de schouders onder zetten, dan lukt het vaak wel. Wij, inwoners van Herdersveld, willen graag samen met de buurt energie besparen. Doe je mee?

Wat levert het jou op?

Herdersveld is gebouwd in de periode dat er voor het eerst iets aan isolatie werd gedaan. Bij de meeste huizen zit alleen een dunne laag isolatiemateriaal in de spouwmuren en twee centimeter pur onder het dak. Sindsdien is hier en daar wel wat verbeterd, maar er valt nog veel te doen. Als we het samen doen, profiteren we van elkaars kennis en ervaring. En samen inkopen is bijna altijd voordeliger.

Wat gaan we doen?

De komende maand doet een energieadviseur onderzoek in onze buurt. Hierdoor krijgen wij inzicht waar onze besparingskansen liggen. Deze delen we met jullie tijdens een buurtbijeenkomst ergens in februari. Daar beslissen we samen wat we gaan aanpakken en kun je zelf bepalen of je hier aan meedoet. Zo dragen we bij aan een beter klimaat en verlagen we onze energierekening.

Buurtfotografie

Wil je nu al meer weten? Zaterdag 17 december gaan we om 10.00 uur foto’s maken voor onder andere onze webpagina. We verzamelen bij het speelpleintje achterin het Herdersveld. Dan kunnen we elkaar vast ontmoeten. Hoe meer buurtgenoten, hoe beter. Neem gerust ook je (klein)kinderen mee!

Doe je mee?

Als je mee wilt doen, kun je (vrijblijvend) een account aanmaken op onze eigen website: buurkracht.nl/herdersveld. Meld je aan, zodat je op de hoogte kunt blijven van de acties en activiteiten die wij organiseren. Want hoe meer mensen er meedoen, hoe voordeliger het wordt. Op je persoonlijke pagina vind je ook tips om maatregelen te nemen die niets kosten en direct resultaat opleven.

Vragen?

Stel ze ons tijdens de fotografiesessie of mail ons gerust via de buurtpagina.

Samen besparen, daar krijgen wij energie van!

Buurtteam Herdersveld

Lambert Romijnders, Willem Stoffelen, Jos van Breemen, Annette Coomans, Marjo van Leent, Marijn Wittevrongel en Jappe Goud

Website Buurkracht: buurkracht.nl/buurten/herdersveld-geldrop

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode